ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN GURURLU GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN GURURLU GÜNÜ KUTLANDI.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir söylevinde: “Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denmez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Bu yüzdendir ki öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kişilik olgusunun istenilen yönde gelişimine katkıda bulunan fedakâr insanlardır. Öğretmenlerimiz üstlendikleri bu görevlerini her zaman en iyi şekilde yerine getirmişler, Başöğretmen Atatürk’e ve yüce milletimize layık olacak bir düstur içerisinde görevlerini yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler.”

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları 24.11.2016 Perşembe günü okulumuzun Edebiyat zümresi öğretmenlerinden Sevda YEŞİL’in sunuculuğuyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Müdür Yardımcımız Sayın Şeyda ŞAHİN, öğretmenlerin yetiştireceği nesillerin ülkenin geleceğini şekillendirdiğini ve yetiştirdikleri öğrencilerin fikren, ilmen ve bedenen üstün meziyette olacak şekilde eğitilmesinin amaçlanmasından bahsetti. Eğitimin ulusları yücelten faktör olduğunun bilincinde olan öğretmenler, Başöğretmenin direktifleri doğrultusunda görevlerini fedakârca yaptıklarını ve Başöğretmen Atatürk’ün öğretmene verdiği değer ve güvene layık olarak kendilerine emanet edilen gençliği ve yurdumuzu çağdaş uygarlık seviyesine getirmenin tek çıkar yolunun, Atatürk ilke ve inkılaplarına sımsıkı bağlı kalınarak O’nun yolunu izlemek olduğu bilincini vurgulandı.

Okulumuzun Edebiyat zümresi öğretmenlerinden Seda ERCAN ÖZTEMİR’İN hazırlamış olduğu “Yoğunlaştırılmış Ders” adlı skeci öğrencilerimizle beraber sahneleyerek, bir öğretmenin çok yönlü oluşunu eğlendirerek açıkladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, okulumuzun kıdemli Matematik zümresi öğretmenlerinden Metin UFACIK yaptı. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin oldukça fedakârlık ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu, öğrencilerini yetiştirmenin uzun ve yorucu bir yolculuk olduğunu fakat öğretmenlerin bu yolda hiç yılmadan iyi, doğru ve güzel bireyler yetiştirdiğinden bahsetti. .

Okulumuz Edebiyat zümresinin hazırlamış olduğu ”Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı oratoryo çalışması öğrencilerimiz tarafından sergilenerek öğretmenlik mesleğinin kutsal oluşunu bir kez daha anlattı.

Okulumuz Kimya zümresi öğretmenlerinden Ali ACAR, “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiirini mesleğine olan inancının ve bağlılığının göstergesi olarak içtenlikle okudu.

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan koro da başta “Öğretmen Marşı” olmak üzere şarkılar seslendirdikten sonra tören son buldu.

24 Kasım Öğretmenler Gününde değerli öğretmenlerimizi unutmayan Okul Aile Birliği okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlere kırmızı karanfillerini takdim ettiler.